Ulf Ödman – mentor, bollplank och rådgivare på HelpToYou, berättar varför han engagerar sig i NFC Karlshamn.

Vem är du och vad gör ditt företag?

– Min yrkesmässiga historia, lite kortfattat, är att jag är byggnadsingenjör och jobbat som platschef på NCC i 24 år. Jag har efter det (och delvis parallellt) ägt och drivit ca 5 företag inom fastigheter (hyres-, kommersiella, utvecklings- och markexploatering), turism samt import, försäljning, uthyrning och reparation av entreprenadmaskiner. 2017 startade jag konsultföretaget HelpToYou och har sedan dess varit bollplank och mentor till många företagare samt hjälpt många privatpersoner i olika åldrar med ekonomi och placeringar. 2018 blev jag utsedd till vinnare av priset ”Årets Mentor” av NyföretagarCentrum Karlshamn! Men också nominerad till ”Årets Mentor 2020” inom NyföretagarCentrum i hela Sverige.

Varför engagerar Du dig i NFC Karlshamn?

– Överlag så är det inspirerande att träffa nyföretagare. Man sätter sig in och blir involverad i olika branscher. Jag trivs väldigt bra med att hjälpa andra. Kan jag få en nyföretagare att komma på rätt spår och tänka i rätt riktning och att hen därigenom blir av med bekymmer så blir även jag och nöjd och glad. Att vara med i styrelsen för NyföretagarCentrum Karlshamn gör också att jag håller mig a jour med utveckling och trender i samhället.

– Jag brinner för företagande och anser att alla borde ha F-skatt. Jag tycker att en stor del av offentliga sektorn skulle bli effektivare om den drevs av mindre privata företag. Jag är engagerad i Företagarna, NyföretagarCentrum Karlshamn och Ung Företagsamhet. Jag är även mentor och bollplank till många nyföretagare och etablerade stora företagare.

Vad skulle du ge för tips till den som vill starta företag?

– Om det är möjligt, starta din nya ide parallellt med ditt nuvarande arbete, så blir det ingen press att dt skall komma in pengar, för det kan ta lite tid.

Vad är roligast med att vara företagare?

– Att själv kunna planera sin tid. Att det finns ingen chef som bestämmer vad och hur man skall göra.