Vem blir Årets Nyföretagare 2023?

Nominerade (utan inbördes ordning):


Linello AB
: Ann Linell, Rävlanda

www.linello.se  

Om Linello AB

Linello ska inom 2 år bli marknadsledande i Norden på belgiska våfflor. Linello är ett eget varumärke. Affärsmodellen är att man tecknar avtal med kunden (hotell, caféer och lånar ut våffeljärnet som är special gjort och man levererar våffelmixen. På sikt även samma koncept för Italiensk glass. I dagsläget ca 80 kunder (start april 2021)

Leklyckan AB: Maria Martinell (Mölnlycke) och Nathalie Guttman (Kungsbacka)

www.leklyckan.se

Grossistverksamhet Leksaker

Om Leklyckan AB

Leklyckan är en svensk leksaks distributör, varumärke och grossist från Kungsbacka/Mölnlycke där vi ägare bor och lever. Vi säljer leksaker i naturmaterial till butiker och webbshoppar i Skandinavien. Leklyckan har ett helhetstänk och miljötänk som skall återspeglas på allt i vår verksamhet. Vi återvinner tex alla kartonger från leverantörer och packar varor i dessa istället för att slänga dem. Våra leksaker är gjorda av trä, rotting, metall och naturgummi.

Crépe et Ciel: Kristin Brulay och Sofia Mårtensson

Facebook och Instagram

Om Crépe et Ciel

När sommarens Frankrikesemester ställdes in 2020 på grund av Corona och längtan efter franska delikatesser blev allt för stor, bestämde sig de två Mölnlyckeborna Kristin Brulay och Sofia Mårtensson att Frankrike fick helt enkelt komma till Härryda. Crepehällarna beställdes, menyn skapades och precis intill Råda Säteri öppnade Crépe et Ciel. Vad som började som ett litet sommaräventyr utvecklade entreprenörsduon snabbt till en etablerad verksamhet.

Crépe et Ciel Råda Säteri Mölnlycke: Kristin Brulay och Sofia Mårtensson’

Om Crépe et Ciel Råda Säteri Mölnlycke:

När sommarens Frankrikesemester ställdes in 2020 på grund av Corona och längtan efter franska delikatesser blev allt för stor, bestämde sig de två Mölnlyckeborna Kristin Brulay och Sofia Mårtensson att Frankrike fick helt enkelt komma till Härryda. Crepehällarna beställdes, menyn skapades och precis intill Råda Säteri öppnade Crépe et Ciel. Vad som började som ett litet sommaräventyr utvecklade entreprenörsduon snabbt till en etablerad verksamhet.