Kostnadsfri företagsrådgivning

Rådgivningen på NyföretagarCentrum är kostnadsfri, personlig och konfidentiell. Rådgivningen genomförs av diplomerade rådgivare som själva är egna företagare.

Varför en affärsplan? Arbetet med affärsplanen är A och O för dig som vill starta företag. Med en genomarbetad affärsplan har du ett bra beslutsunderlag för att starta eller inte starta företag – detta utgör grunden för vår rådgivning!

För att få ut så mycket som möjligt av ditt enskilda rådgivningsmöte rekommenderar vi att du tittar igenom Verksamts checklista för nya företag innan du kommer på rådgivningen. Förbered dig och tänk på frågor som till exempel:

  • Hur ser din affärsidé ut?
  • Finns det kunder till den vara eller tjänst du vill sälja?
  • Vilka konkurrenter till ditt blivande företag?
  • Vilka resurser i form av exempelvis tid, utrustning, lokal och personal behöver du för att komma igång?

Efter du har bokat ditt möte med oss kommer du att få en länk till ett digitalt möte när mötestiden börjar nära sig. Denna länk tenderar att hamna i skräpposten, så leta noga!

Så här går det till

Boka rådgivning

Boka din rådgivning i god tid. Ibland kan det finnas ont om tider nära inpå. Så försök vara ute i god tid.
Boka rådgivning

Börja skriva din affärsplan

För att kunna ge dig så goda råd som möjligt är det viktigt att du har arbetat så mycket som går på din affärsplan innan ditt möte. Har du ännu inte börjat skriva på en affärsplan kan du följa länken nedan.
Till affärsplanen

Förbered underlag och skriv ner frågor

Fundera på om det är några specifika frågor du behöver ha hjälp med eller om du har något annat underlag som är bra för rådgivaren att se.

Vanliga frågor om rådgivning

Ja! Rådgivning hos NyföretagarCentrum är helt kostnadsfri.

Vår rådgivning är konfidentiell vilket innebär att den rådgivare du går till får inte tala om för någon att du varit hos oss eller vad din affärsidé handlar om. Den dag du registrerar ditt företag så kommer det att bli offentliga uppgifter.

Även när man tar över ett familjeföretag eller om man köper ett företag så är man ju ny som företagare och är självklart välkommen till oss för hjälp.