Årets Mentor 2023 i Stockholm!

Stort grattis Ingemar Näslund, Naslund Medical, som fått denna fina utmärkelse från NyföretagarCentrum Sverige. Stort tack till Robin Palmberg, CrossModal, som nominerade sin mentor till denna ärofyllda utmärkelse.

Ingemar, docent och överläkare i onkologi och innovatör, var den perfekta matchningen för Robin. Ingemar har en lång karriär i grunden som docent och överläkare men har parallellt med arbetet brunnit för entreprenörskap och utvecklat en lång rad innovationer framför allt inom medicin. Sedan 2005 driver han familjeföretaget Naslund Medical där huvudprodukten var den så kallade Gold Anchor, som förbättrar strålbehandling och som idag används världen över.

Utan Ingemar som stöd så hade det första året inte varit i närheten av så smidigt. Han fick mig att känna mig som en ”riktig” företagare direkt trots min brist på erfarenhet. Ingemars erfarenheter som uppfinnare och företagare har varit extremt värdefullt, säger Robin, som startade sitt företag under mentorskapsåret. I företaget bygger han sensorer och mjukvara som används inom forskning för att ta reda på hur trafikanter påverkas av det byggda samhället.

Juryns motivering:
Genom ett aldrig sinande stöd och engagemang, att generöst dela med sig av sina omfattande erfarenheter, kunskaper och nätverk, har adepten Robin Palmberg utvecklats både som person och som företagare, likväl som att innovationen gått från idé till slutprodukt och nu är redo för internationell expansion.