Nytt i höst: Tre nya rådgivare i Umeå

Under hösten får NyföretagarCentrum Umeå tre nya rådgivare – Brita Natanaelsson, Jan Casselryd och Moni Lundström.

– Jag brinner för att göra skillnad, att stötta och utveckla. Det här ska bli så roligt, säger Moni Lundström.

Moni Lundström har jobbat inom offentlig sektor i 20 år och de senaste åren i det privata näringslivet. 17 av dessa år har hon jobbat som ledare och sedan 2018 driver hon egna bolaget ML Ledarutveckling.

­– Det är väldigt givande att starta eget. Man får själv sätta agendan och arbeta hårt mot mål och visioner. Det är en otrolig frihet, säger hon.

Jan Casselrud är ekonom i grunden och har jobbat i 38 år på olika bankkontor, varav de 27 senaste åren på företagsavdelningar.

– Jag gick i pension 2021, men kände ändå en önskan om att få nyttja min erfarenhet. Då kändes rådgivning till nyföretagare intressant – att precis som inom banken få träffa människor med olika idéer och tankar som de vill förverkliga, säger han.

Han tror att den kompetens han främst kommer att bidra med är ekonomi och budget, bankfrågor samt den erfarenhet han har efter många timmar med olika företagare.

– Att starta eget innebär att man får driva något man själv står bakom. Att se ett behov och utifrån sin egen kunskap försöka tillfredsställa det behovet, säger Jan Casselrud.

Brita Natanaelsson, som är verksamhetsledare på NyföretagarCentrum Umeå är, också ny som rådgivare.

– Rådgivning är vår kärnverksamhet och jag vill även som rådgivare vara med och bidra till starten av nya livskraftiga företag. Det är fantastiskt roligt att få möta och stötta blivande företagare, säger hon.

Brita Natanaelsson har genom åren haft ledande befattningar inom olika företag branscherna bank, fastighet och energi.

– Jag fokuserar på det positiva och ser möjligheterna. Entreprenörskap och Umeå är viktigt för mig, säger hon och tillägger:

– Jag tror att jag kan bidra med kundfokus och ett övergripande helhetsperspektiv kopplat till start av företag. Jag har förvissningen att det alltid finns en lösning.

De nya rådgivarna är bokningsbara från och med oktober. Sedan tidigare finns affärsprofilen Gunnar Leissner med som rådgivare på NyföretagarCentrum.