Intervju med Johan – Bildfeeling

Hej Johan, vad heter ditt företag? Vad gör företaget? (text, bild (+) hemsida adress)

Företaget heter Bildfeeling och jag är fotograf. Vi gör det mesta inom fotografi, mycket porträttfoto, filmjobb, men naturfoto är vår huvudsysselsättning. Vi vill skapa välmående med naturbilder. Jag har fotoworkshops i naturen, vi har tagit fram produkter för heminredning och bårtäcke med naturmotiv för begravningar.

Berätta lite om vad du fick för råd och hjälp hos NFC

Coachning av Helene Johansson, som godkände vår affärsplan. Vilket gjorde det möjligt för oss att vi vågade starta företaget.

Vilka var dina största utmaningar innan du vågade ta steget till eget?

Att våga satsa fullt ut på ett eget företag i en överetablerad bransch.

Hur kom det sig att du blev företagare?

Efter ett långt yrkesliv inom bildbranschen som anställd, fick jag tyvärr sluta hos min senaste arbetsgivare, eftersom de inte hade råd att ha kvar mig. Det blev en möjlighet för mig att göra det jag alltid drömt om. Att jobba som fotograf på heltid. En uppsägning kan verkligen vara en möjlighet!

 Vad är det som du gillar mest med att driva företag?

Att bestämma själv över sin arbetstid, vilket blir många timmar per vecka, men samtidigt att jobba fulltid med det jag brinner för och älskar. Alla underbara möten med kunder och samarbetspartners nationellt och internationellt.

Vilka frågor brottas du med idag?

Att komma ut med mitt budskap och ekonomin, men efter tre år med företaget så vet jag att det inte är en quick fix. Det krävs tålamod och jag känner vind i seglen nu.

Slutligen, kan du ge några tips till den som funderar på att starta företag?

Våga satsa, du ångrar dig aldrig. Du kanske inte blir rik ekonomiskt, men rik som människa. Det tar tid att etablera sig och du måste ha tålamod, men med tålamod och lite jävlar anamma så går det. Tänk på att ha så låga kostnader som möjligt i början. Då klarar du dig när inkomsterna dröjer. En mycket viktig sak är att nätverka och bygga relationer