Ia Hartmann – ISEA-Ia Sömn Ergonomi Akupunktur

Hej Ia, vad heter ditt företag?ISEA-Ia Sömn Ergonomi Akupunktur

Vad gör företaget?

Verkar för att människor skall må bättre, både på arbetet och övrig tid. Att genom t.ex. behandling, ergonomisk rådgivning eller annan typ av föreläsning få människor att lära sig mer om sin kropp och knopp, hur de båda påverkar varandra och vad man kan göra för att hitta balans i livet. 

Berätta lite om vad du fick för råd och hjälp hos NFC

Jag fick mycket bra rådgivning tidigt i min process. Coachning i val av bolagsform. Fick bolla tankar kring bolaget och min affärsidé. Även superbra vägledning i de olika momenten som slutligen ledde fram till mitt Aktiebolag och inte minst att få realistiska mål och förväntad tidsram.  

Vilka var dina största utmaningar innan du vågade ta steget till eget?

Att helt enkelt VÅGA ta steget!

Hur kom det sig att du blev företagare?

Jag har under många år tänkt starta eget men det har tidigare aldrig varit ”läge”, inte funnits tid, eller ”mod” och så har jag också trivts väldigt bra på mina tidigare arbetsplatser. Sedan kom pandemin och jag fick mer tid för eftertanke. Frågor som: ”Vad vill jag? Vad är jag bra på? Vad kan jag bidra med? dök upp. Sakta men säkert mognade min affärsidé fram och till slut vågade jag ta det slutliga steget. 

 Vad är det som du gillar mest med att driva företag?

Att kunna arbeta med det jag gillar allra mest och med en känsla av att kunna styra över min tid.

Vilka frågor brottas du med idag?

Hur jag på bästa sätt kan nå ut till de människor som vill förändra sina liv, oavsett om de vill bli av med eventuell smärta, öka sin träningsgrad, förändra sina kost-, rök-, sömn- eller andra icke önskade vanor, få balans i livet eller en bättre ergonomi på arbetet?

Slutligen, kan du ge några tips till den som funderar på att starta företag?

Våga ta steget! Kontakta Nyföretagarcentrum och bolla dina tankar och din affärsidé! Bekanta dig gärna med verksamt.se och gå igenom alla steg innan så du har en mental mall av processen innan det första samtalet.  

Foton: Lisa Hartmann Gyllenhammar
 https://isea.se/