Denna webbplats använder cookies för att vi ska kunna ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälpa vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen du tycker är mest intressanta och användbara.

2025.02.17
Vinnarintervju &Kött

Magnus Brandt – så heter årets nyföretagare i Ystads kommun. Till vardags syns han bakom disken på &Kött. Titeln årets nyföretagare väcker glädjekänslor:
– Det känns fantastiskt! riktigt roligt och sporrande inför framtiden, säger årets nyföretagare
Tacktal, tack! Är det någon du vill tacka?
– På delad förstaplats så går all kredd till teamet och till alla kravställande kunder som tycker att måltiden och råvaran får den uppmärksamhet och respekt som den förtjänar.
Vad är det bästa med att driva eget?
– I vårt fall så är det bästa att kunna vara med och skapa förutsättningar, både för anställda, kunder och resturangägare samt att ha förmånen att få sätta ihop ett team som har samma målbild som jag själv.
Vad har du för tips till någon som drömmer om att starta eget?
– Att starta eget handlar i grunden om tidpunkten och teamet, sitter man på en bra idé så gör en grundlig check på den marknad du tänkt att verka på, få koll på hur eventuella konkurrenter arbetar och gör det bättre. Får du möjligheten att bli arbetsgivare så välj personer som delar din affärsidé och låt vederbörande bli delaktiga i utvecklingen. Ensam är inte stark.
Vad har du för planer 2025?
– Närmst på tur står så pågår arbetet med att göra om vår hemsida till en nätbaserad affär med begränsat utbud. Vi får mycket förfrågningar gällande möjligheten att skicka kött, i synnerhet till Stockholm och Göteborg så det kommer att lanseras en webbshop med hemleverans inom en snar framtid.
Motiveringen lyder:
Med stor kärlek för både kvalitet och lokala råvaror har Årets nyföretagare verkligen ett smakfullt framgångsrecept. Med passionen för mat har man skapat något alldeles extra där inget går till spillo. Närheten till de bästa skånska producenterna gör det möjligt att skapa matupplevelser som är både nära och genuina. Styrkan i företagets kunnande, bemötande och höga kvalitet har lett till att man imponerar på både restauranger och en kundkrets som sträcker sig långt utanför Ystads gränser. Med kött på benen och modet att våga satsa, har Årets nyföretagare lyckats skapa något som glädjer både mage och hjärta.
Priset till årets nyföretagare går till Magnus Brandt &Kött. Priset delades ut tillsammans med Ystad kommun under gårdagens Näringslivsgala.