Våra rådgivare

Omar Kassab, Örebro

Omar kan hjälpa dig med:

– Utveckling av affärsplan, resultatbudget och startbudget.
– Produkt- och tjänsteutveckling, samt hitta leverantörer för prototyper.
– Utveckling av innovativa idéer och hållbarhetsanpassning enligt FN-mål 2030.
– Registrering av bolag och öppning av bankkonto, även internationellt.
– Marknadsföringsstrategi och marknadsundersökning.
– Kontakter med myndigheter för bidrag och tillstånd, inklusive varumärkesregistrering och patent.
– Lösningar för management och andra företagsutmaningar.
– Hitta leverantörer i EU, Bangladesh, Kina, Turkiet med mera, samt lösningar för transport och import/export.
– Vara behjälplig inom livsmedelsproduktion då han själv har erfarenhet inom detta område.

Omar har en kandidatexamen i ekonomi med inriktning marknadsföring och ledarskap samt en Master of Science in Management. Han talar arabiska, engelska, svenska och lite tyska.

Mattias Bruus, Laxå

Entreprenör och affärsman som brinner för att utveckla företag.

Mattias har lång erfarenhet av entreprenörskap och har bland annat jobbat med webbutveckling, marknadsföring, e-handel, gym-verksamhet och fastighetsinvesteringar.

Belönades år 2017 som ”Åretsföretagare” i Laxå kommun.

Heléne Almqvist, Karlskoga

I Möckelnregionen möter du Heléne Almqvist antingen fysiskt eller digitalt.

Heléne har vart företagare i större delen av sitt liv och framför allt drivit butik i Karlskoga som hon efter 32 år sålde och efter det började här på Nyföretagarcentrum.

Heléne har ett brett nätverk som du får ta del av förutom hennes erfarenhet som företagare. Hon brinner för företagande och entreprenörskap och kanske speciellt handel.

Heléne skulle säga att det hon gör bäst är att se det mesta från ett positivt håll och kan tänka högt och brett inte låsa in sig i något fack.

Svenska som modersmål men pratar även engelska.

”Tillsammans lyfter vi varandra, konkurrenter är potentiella kollegor!”

Janis Lancereau, Verksamhetsledare

Janis Lancereau är verksamhetsledare för NyföretagarCentrum Örebroregionen. Har verkat i startat eget branschen i nästan 30 år och har coachat tusentals entreprenörer. Han är utbildad personalvetare, driver egna bolag och har erfarenhet från utbildnings-, rekryterings-, rese- och eventbranschen.

Janis är generalist men starkast på personalfrågor och organisering.

Janis kan rådgiva på svenska, engelska och franska.

Rade Balunsa, Örebro

Rade Blanusa är ekonomisk rådgivare och hjälper företag under uppstart med rådgivning i allmänna ekonomifrågor, bank och finansieringsfrågor.

Rade Blanusa har en bred erfarenhet av arbetet i Almi Företagspartner sedan 2004 och har bl a varit företagsrådgivare för både mindre och större företag.

Frida Gustafsson, Örebro

Frida Gustafsson, Diplomerad rådgivare med erfarenhet av att starta, driva och sälja företag med inriktning på ekonomi och sälj.

Fridas huvudområde är köp, sälj och värdering av företag/fastigheter och alla frågor som rör en företagsöverlåtelse. Hon har även erfarenhet av att hjälpa nystartade företag med de bitar som är aktuella i startskedet t. ex affärsplan, budget, val av bolagsform, bokföring etc. Detta går även applicera på lite mer etablerade företag som vill utvecklas vidare. Fridas bakgrund är en utbildning inom ekonomi och juridik, samt att hon drivit egna företag inom bokföring, fastighetsförvaltning och som företagsmäklare.