Anna-Lena Danielsson

Anna-Lena Danielsson är en av våra nya mentorer som vi passade på att ställa några frågor till.

Varför tackade du ja till att vara mentor?

Jag gillar att engagera mig och tycker om att se andra människor utvecklas. När frågan ställdes om att vara mentor kände jag direkt att jag ville vara med att bidra samtidigt som jag får vara en del av någon annans företagsresa. Om jag med min erfarenhet kan vara med att bidra vill jag självklart göra det! 

Vad är det bästa med att vara mentor?

Dessa entreprenörer som jag nu får möta startar ett nytt kapitel i sina liv. Som mentor får jag vara med och kika in i deras framtidsplaner vilket är jättespännande.

Jag möts och imponeras av deras vilja och driv, vilket är än större än det jag tänkt mig och är så roligt att se. Jag har två företag jag är mentor för, två olika profiler med helt olika resor. Det är så spännande att få följa dem båda. Ja, uppdraget är nog ännu mer givande än jag tänkte mig innan vi startade.

Har du själv haft en mentor?

Nej, inte som företagare. Jag har i mitt arbetsliv i olika anställningar haft personer som jag haft som bollplank, att bolla idéer med och få ”pysa” egna tankar med. Detta är jätteviktigt tycker jag och tror det är bra om person kommer från annan verksamhet med andra erfarenheter. Detta för att se saker från ett annat perspektiv. Dessa personer är väldigt betydelsefulla och ger så mycket. Mentorskap är verkligen något jag tror och brinner för, att få ge samtidigt som du själv får nya insikter, erfarenheter och kunskaper ger en win-win situation.

Anna-Lenas egen företagsresa började 2020 då hon grundade A.L.D. Consulting AB där hon har uppdrag inom ledarskap, försäljning, förändringsledning och digitalisering. Hon hjälper företag under kortare tid till längre uppdrag som interim chef inom större bolag.

Är ni mer nyfikna på Anna-Lena Danielsson kika in på hennes LinkedIn.