Vilka tjänster ska du köpa in när du startar företag?

Jag skriver det här utifrån egna reflektioner och erfarenheter från att ha haft mitt företag sedan 2012. Reflektioner och erfarenheter är mina egna, och inget i texten nedan ska tolkas som något ni SKA göra, bara funderingar kring hur jag startade och vad jag hade kunnat göra annorlunda och bättre från början.

Man kan ju allt själv, eller hur?

Ja, jag tror vi är många som startar våra företag med den tanken. Jag gjorde det. Inte helt lätt att erkänna för det var fel, men jag gjorde det.

Ekonomi

”Bokföring” sa en kollega till mig när jag fortfarande hade kvar min anställning, ”det fixar du själv. Du bara skaffar *ett*bokföringsprogram* och sen är det lätt att bokföra. Och är det något du inte vet vilket konto det ska vara, så googlar du bara, eller så ringer du supporten.”.

Jaha, och jag trodde ju henne, men det visade sig ganska snart att det inte var så ”bara att”… Google visade sig inte vara min vän, och supporten ska vi inte ens tala om. (Därav är namnet på bokföringsprogrammet utlämnat.)

Satt ju med en klump i magen typ var tredje månad när momsen skulle in. Fick väl in siffror och betalade det jag skulle till Skattekontot, men det kändes aldrig bra. Och supporten hade jag tyvärr inte så stor nytta av…

Efter ett par år tog jag tag i saken. NyföretagarCentrum fanns inte i Mark, men jag var medlem i det som hette MINAB och de hade länkar till sina medlemmars webbplatser så jag kontaktade alla ekonomibyråer jag hittade och fick tillslut jättefin hjälp. 

Moms justerades, skatter justerades och det hela resulterade i att jag helt plötsligt hade ganska många tiotusingar till godo på mitt Skattekonto, eftersom jag i alla år gjort FEL.

Så det är mitt första råd till dig som ska starta företag. 

Ta hjälp redan från början med det som inte är din kärnverksamhet. Visst kostar det pengar, men frågan är om det inte är värt det då det blir rätt från början? I mitt fall lönade det sig ju till och med – och då har jag i mitt personliga exempel inte ens reflekterat över alla timmar jag lagt ner på att göra fel…

Ta hjälp av vårt nätverk!

Bland våra samarbetspartners finns flera ekonomibyråer som är villiga ta ett första möte för att se om att hjälpa dig på sina respektive områden. Ofta finns något erbjudande till dig som fått rådgivning via NyföretagarCentrum.

Våra samarbetspartners:

Bland våra samarbetspartners finns ett flertal redovisningsbolag. Ta gärna kontakt med någon av dem för att se om ni ”passar ihop”!


Ring: 0320-20 95 60

info@ekonomipoolen.se

ekonomipoolen.se

Besök:
Örbyvägen 18
Skene

Ring: 033 – 20 72 70

Info@kprevision.se

Kontor i Borås samt Varberg/Falkenberg

Vid tangenterna

Detta inlägg är författat av Veronika Berg som skriver utifrån egna erfarenheter, med fokus på vilka tjänster våra samarbetspartners erbjuder.
Du kan också bli samarbetspartner till NyföretagarCentrum Mark! En välgärning med CSR-perspektiv.