Är du intresserad av att delta i vårt mentorsprogram?

Livet som ny företagare är inte lätt, det är många utmaningar och problem man ställs inför. Med stöd och support av en mentor, en oberoende och erfaren företagare, underlättas starten enormt.

NyföretagarCentrum Hallands mentorer arbetar ideellt och erbjuder adepterna sina erfarenheter och kunskaper likväl som sina nätverk. Under 12 månader har du möjlighet att kostnadsfritt få: någon att bolla med och utmana idéer, hjälpen att hitta de lämpligaste lösningarna och komma till beslut, utveckling av kommunikation och nätverkande men framför allt…. någon som utan baktankar stöttar, motiverar och hjälper till att hålla fokus framåt.

Hur ser processen ut?

Du ansöker först om att gå med i vårt mentorsprogram. Det gör du enklast genom att anmäla dig i formuläret nedan. Vi har antagningar under hela året, men vi har bara en uppstart och den sker i oktober varje år.

Inför matchningen kommer du att bli kontaktad av vår mentorshandledare Lena Brantberg. Då kan du behöva svara på lite frågor, som gör att matchningen och urvalet till mentorsprogrammet blir så bra som möjligt.

Vad krävs av mig som adept?

Att ingå i mentorsprogrammet innebär att du förbinder dig till att aktivt delta i ett program som syftar till att hjälpa dig att utveckla dig själv och ditt företag.

Du behöver därför ställa dig några frågor innan du anmäler dig:

  • Har jag den TID som mentorsprogrammet kräver? För att du ska få ut maximalt av programmet ska du ha tid att genomföra de aktiviteter och uppgifter som du och din mentor tar upp på era träffar. Du behöver också ha tid att vara med på mentorsträffar och andra träffar inom mentorsprogrammet.
  • Kan jag DRIVA min egen process? I vårt mentorsprogram krävs att det är du som adept som driver processen framåt. Det är också ditt ansvar att boka in möten med mentors och att ta dig till dessa möten. Det är därför viktigt att du kan driva på processen på egen hand.
  • Är jag i rätt fas i mitt företagande? Vi vet att det är tufft i början och det är just därför ett mentorsprogram kan vara bra! Men det krävs naturligtvis att du är i rätt fas i ditt företag – och i livet – och att du känner att du har kraft, energi och fokus för att delta i programmet.

Är du osäker? Kontakta oss gärna så hjälper vi dig!

 

Boka tid för rådgivning

Grunden för mentorskapet är att man fått kostnadsfri rådgivning hos NyföretagarCentrum.
I rådgivningen lär våra rådgivare känna dig och ditt företags behov och utmaningar.
Boka in dig på rådgivning direkt hos en rådgivare.
Boka rådgivning här!

Matchning med mentor

Matchningen utgår från adepten och adeptföretagets behov men eftersom mentorskap bygger på förtroende och tillit så tar man även hänsyn till personlighet. Utifrån detta söker man efter en passande mentor som har rätt kombination av kunskaper, erfarenheter och kompetenser som kan hjälpa till att utveckla adepten.
Vi matchar inte i samma bransch eftersom mentorskapet handlar om oberoende objektiva insikter.

Observera att det finns ett begränsat antal platser varje år så man är inte garanterad en plats!
Anmäl dig idag!

Programmet startar

Programmet startar varje höst. Under sommaren och efter semestern påbörjas matchningen av adepter och mentorer.

Programmet är kostnadsfritt och pågår i tolv månader. Under året så möts mentorparen ungefär en gång/ månad, 2 – 4h. Självklart kan det bli fler träffar men grunden är en gång per månad.

Parallellt bjuds paren in till nätverksträffar där de får möta andra adepter och mentorer.
Anmäl dig idag!

Skriv en kort titel om ert lokala mentorprogram

Fyll på med material om det lokala NyföretagarCentrumets mentorsprogram.

Mentorhandledare hos NyföretagarCentrum Halland