SRVAEI Köttbutik

Makarna Samuel och Rahel kom till Sverige med en dröm om att bygga vidare på, deras passion för närproducerade råvaror. Med ursprung från Eritrea har de båda en gedigen bakgrund inom livsmedel – Samuel har arbetat med kött hela sitt liv och vuxit upp i en familj där köttförädling var en del av vardagen och Rahel inom restaurang.

Att starta företag i Sverige innebar dock en hel del nya frågor och utmaningar. Hur fungerar reglerna här? Vad behöver man tänka på för att följa miljö- och hälsoskyddskraven? Samuel och Rahel sökte hjälp från Nyföretagarcentrum för att få den guidning de behövde, från budgetering och uppstartsplanering till vägledning om tillstånd och kontakt med myndigheter.

Idag driver de en butik fylld med högkvalitativa köttprodukter, korv och andra lokala delikatesser i Skultorp i Skövde. Samuel ansvarar för köttförädlingen och Rahel sköter beställningar, marknadsföring och planerar verksamhetens nästa steg.

Framtidsplanerna är stora, de vill utveckla sortimentet med hamburgare, fler korvar och bygga upp en liten kiosk med kryddor, ägg och andra närproducerade varor.

Mer information hittar du på SRVAEI köttbutiks Hemsida

Funderar du också på att starta eget? Vi hjälper dig på vägen mot ditt företagsmål.

Varmt välkommen att kontakta oss

0500-45 41 41

skaraborg@nyforetagarcentrum.se