Om oss

Ideell förening –  för fler och mer livskraftiga företag i Skaraborg 

NyföretagarCentrum Skaraborg är en ideell förening som verkar för att det ska startas fler och mer livskraftiga företag i Skaraborg.

Genom våra insatser blir de som startar bättre förberedda och har därmed större chans att överleva.

Det unika med NyföretagarCentrum är att vi erbjuder rådgivning  till nya företagare. Vi är ingen myndighet, ingen kommunal verksamhet och ingen framtida leveratör eller kund. Vi har flera olika rådgivare med olika kompetenser som finns lokalt på flera orter i Skaraborg.

Alla gillar när det startas fler företag. Det genererar inte bara ökade skatteintäkter utan även mer affärer lokalt. Därför väljer en många företag att bli lokala samarbetspartners till NyföretagarCentrum Skaraborg.

Det är våra samarbetspartners från lokala näringslivet och kommunerna i Skaraborg som finansierar verksamheten och som därmed möjliggör att rådgivningen är gratis. 

För våra adepter ordnar vi bokföringskurser och Starta-eget-utbildningar samt en del inspirationsträffar på flera orter i Skaraborg. Vi finns på följande orter: Skövde, Skara, Mariestad, Götene, Gullspång, Töreboda, Vara, Essunga, Tibro, Tidaholm och Karlsborg.  

Bor du i Lidköping , Falköping och Hjo är du välkommen att kontakta ditt lokala NyföretagarCentrum på din ort , vi samarbetar självklart med varandra och vi verkar gemensamt då vi vill göra det enklare och säkrare för dig att starta eget företag.

Din lokala rådgivare hittar du under Rådgivare per ort.

Har du en företagsidé – hör av dig till oss redan idag!

Gör Nyföretagarcentrum Skaraborg någon nytta? 

NyföretagarCentrum Skaraborg

har de senaste 10 åren mött ca 3450 adepter som sökt rådgivning hos oss , ca 6900 rådgivningar och detta har lett till att enligt vår statistik från JobsData har det startats ca 2290 nya företag i NyföretagarCentrum Skaraborgs verksamhetsområde. 920 Enskilda Firmor, 1236 AB och 136 HB.

Vi strävar efter att alla ska få den hjälp man behöver

46,6 % är kvinnor som kommer till oss på rådgivning och 53,3% män om vi ser tillbaka över en 10 års period, vi eftersträvar att alla som önskar starta eget ska få hjälp utifrån sina förutsättningar, lokalt och med utbildningar som komplement till den personliga rådgivningen.

Är du intresserad av att bli samarbetspartner?

Det är många som söker sig till oss och Vi behöver därför fler samarbetspartners. Vill du veta mer, kontakta verksamhetsledaren Ann-Sofie Persson på skaraborg@nyforetagarcentrum.se.

57%

396

205

Rådgivning

Rådgivningen på NyföretagarCentrum är kostnadsfri, objektiv och konfidentiell. Det kan bli ett eller flera tillfällen, det beror på dina behov.

Rådgivningarna fokuserar på dig som företagare och din affärsidé. Håller idén eller behöver den utvecklas? Dessutom handlar det om budget, marknadsföring och om dina styrkor och utmaningar som blivande företagare. Vi tipsar dig också om var du kan få mer hjälp i vårt nätverk! All rådgivning måste bokas i förväg.

Till hjälp har du vår interaktiva affärsplan Det är kostnadsfritt att jobba med den.

Informationsträffar och andra aktiviteter

Behöver du mer allmänna råd – en första inspiration? Boka in dig på en informationsträff eller någon av våra andra aktiviteter där vi ger mer allmänna råd i grupp. Oftast har vi med oss någon av våra samarbetspartners och/eller någon som nyss har startat eget som delar med sig av sin kunskap. Ett utmärkt inspirationstillfälle!

Är ditt företag eller organisation intresserad av att stöda NyföretagarCentrum Skaraborgs arbete?